Yazacağım bu konuyu okurken; ateist, müslüman, hristiyan, deist, materyalist ya da her ne inancınız var ise işte o tabularınızı cebinize koyarak okuyun.

Kader nedir? Yaratıcı bir güç var ve görünmez iplerimizi nereye çekerse oraya gidiyoruz? Derin mantık olarak bu mu? Dinlere göre bu. İnançların bazılarına göre ise kader var ama kendimiz şekil verebiliriz. Matrix’deki mavi-kırmızı hap olayı gibi.

Fakat benim anlatacağım bunlardan da farklı. Dedim ya tabularınızı cebinize koyun. Bu arada Umut Kaya çalıyor 🙂

Bir kaç yıldır ve bir kaç olay dizgileriyle karşıma çıkan bir şey var ama anlam veremiyorum. Mesela hayatımı olumsuz yönde değiştirecek bir kaç insanı düşünün. Hiç ummadığınız anda karşınıza çıkıyor.

Şöyle örnek veriyim..Bir gün sinemaya gidiyorsunuz tek başınıza kafanız dalgın. Film arasında tuvalette ilk okuldan beri haber alamadığınız ama o zamanlar çok sevdiğiniz bir arkadaşınız ile karşıılaşıp kucaklaşıyorsunuz felan. Lavabodan çıkıp sigara diplemeye giderken lavabonun önünde bekleyen sevgilisi ile tanıştırıyor sizi. Tanıştırdığı kız sizin yıllarca platonik gezdiğiniz ve sonra “kahretsin!” diyerek vazgeçtiğiniz platonik aşkınızın kankası! Olay bununla bitse yine iyi diyeceksiniz. Size diyor ki mesela “Yaa sana bir şey söylemem gerekiyor. Hiç bir şekilde sana ulaşamadım sevgilimde de numaran yokmuş.O platonik olduğun insan sen vazgeçtikten sonra seni arıyor ve sana deliler gibi aşık!”. Haydaaa. Olayı şu an kafamda kurguladım ama başımıza gelenler böyle şeyler.

Kaçtığımız hayatlar mutlaka bir gün tercih edeceğimiz hayatlar oluyor. Biz sadece bunu uzatıp acı çekiyoruz. Sadece 3-4 yıl ara veriyoruz. Bir seri katilin hayatı bellidir. Kaçsa da ölüm onu bırakmayacaktır. Bir insan her konuda acı çekiyorsa sonunda güldüğünü hiç gördünüz mü? Ben görmedim. Dedim ya 3-4 yıl ara verir!

Heroes dizisinin 3.sezonunun 20.bölümüne kadar izledim. Birazdan da devam edeceğim. Senaryayu yazan ki gerçi çizgi romandan uyarlanmış o yüzden çizer diyim; o da bu konuya takmış benim gibi. O da bir dine yönelik düşünmüyor.

Mısırlılar piramitleri Venüs’te bulunan tanrılarına yakın olmak için yaptılar, Maya’ların piramitlerinin pencereleri de Venüz gezegenine bakıyor, bir yazar “ergenekon” diye bildiğimiz örgütün yöneticisinin “insan olmadığını” söyledi ve ortalıktan “pufff” uçtu, kaybettiler adamı!

Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi“ndeki gibi bir galaksi yaşamımız mı var? Yoksa Venüs’ten bir “Yapı” şu an The Sims oynar gibi benimle mi oynuyor? Her şey o kadar algoritmik ki…Hiç oyun oynamadınız mı? İnsanların yazdığı oyunlar. Yapay zeka. Başta yaptığınız bir hata yüzünden oyunu bitiremiyorsunuz ve en başa dönüp hatanızı arıyorsunuz. İşte ondan bahsediyorum tam da. Karşımıza çıkan şeyleri bitirmeden başka bir şansımız olmayacak. İyisi mi iyi bir insan yada kötü bir insan olmaya çalışmayın. 15 yaşınızda neyseniz; değişen birşey yok!